|
iontudormath
|
 |
« Răspunde #3 : Octombrie 20, 2008, 12:10:40 » |
|
De fapt numele intreg al cartii este " Misterele Timpului - O teorie a transcendentei"; mentionez ca desi am folosit conceptul de transcendenta cu dublu interes: - rezolvarea problemei urcarii unei particule, cu si mai ales fara masa (ca si cazuri), care este elicoidala, urcand/coborand pe hiper con ( am sa numesc astfel quarticonul), gasind intai matematic, apoi in sensul clamat de mat. fiz. dr. ing. Paul Constantinescu (Dumnezeu sa-l ierte), sfatuit de catre Daniel Winter, care era innebunitor cand te convingea ca fractalitatea in natura, daca exista, este in progresie geometrica, cu ratia ca fiind sectiunea (numarul) de aur, a fost prezentata de mine in doua cazuri:1) urcarea helicoidala pe hiper con, corespunzatoare radacinii pozitive a ecuatiei a numarului de aur (1, 618...); 2) coborarea elicoidala pe con, corespunzatoare radacinii negative, a ecuatiei care da nr. de aur(- 0, 618..), la care se adauga o formula einsteiniana, de gasit in Mecanica si Acustica, A. Hristev, folosita de mine pentru initierea miscarii din varful atractor al hiper conului, unde v= c, pentru a putea lasa ca particula sa se miste natural mai repede decat c, dupa initierea miscarii elicoidale. Ca si Draganescu, Constantinescu, Mohirta, Winter, cred a fi constatat ca natura vie creste cu nr. de aur: melci, scoci, conurile diverselor conifere (drept care, voi pune un ppt animat pentru ca toti sa vada cum, impreuna cu Mohirta si Winter), se detaliaza in constructia unei teorii ca psihologia transcendentala, conform celui mai mare transpersonalist roman: professor honoris causa, dr. Ion Manzat, presedinte al acestui for (ARPT), ideea holografiei cuantice in ADN-ul uman si ideile unui psihism sono-luminic, la noi afirmata ca bioluminiscenta, printre altii, de catre pr. dr. Traian D. Stanciulescu, in urma cercetarilor dr. Daniela Manu, in Fundamentele Biofotonicii, ed. Performantica ,Iasi si Mr. Ionel Mohirta, indubitabil, singurul om din lume care a legat in solitonic waves, sunetul si lumina, izvorate din oscilatia bazelor lantului dublu strand ADN nucleic, cu structura de cristal-gel, care ca un emitator pilotat cu un cuart (cristal), prin fluajul retelei sale cristaline duce la oscilatii, iar hidrogenul inter bazic (dintre scaritele spiralei ADN), scintileaza, ducand informatia ADN - deocamdata, va scriam ca acei "codoni", Gariaev, Peter, biolog, acad. rus, grupati de el cate trei, dau prin calcul combinatoric 26 "semne", luminoase, dar si sonice Scintilatiile duc la holograme sonolumuniscente cu transport non-local, dupa cum, usor am observat, citind "Speed of Gravity"-by PhD Tom VanFlandern de la Washington University Viteza radiatiei gravitationale este faptic argumentata si > 2 x (10^10) x c, huge si deci doua particule odata in cantact, vor schimba informatie si dupa ce se vor desparti-pr. de non-localitate (E.P.R.)- caci avand masa de miscare, n. b. nenula, au gravitatie si Van Flandern ne-a aratat ca se transmite si sigur ajunge, dar repede; se schimba un spin la una din particule? -se schimba nr. cuantic magnetic, de pilda si la cealalta particula... -se schimba acel spin... cartea nu putea fi pur stiintifica; ea trebuia sa aiba ritmul si poezia ei, in fond umanismul si umanitatea in ea; credeti ca se uitau la ea oamenii si spuneau: "ce formule are cartea asta, hai s-o cumparam" mai rau: in noianul de articole de forta, in matematica, fizica, chimie, biologie, si asa e un fir de nisip; fortand cu un pic de estetic, poetic, genetica, ideile care stau la baza din Anexele 1,2,3,4- poate vor fi privite... exista o teorie inchegata, dar credeti-ma, n-as fi vrut sa va jignesc, aratand doar mijlocul ei; va aparea, va promit; si va fi o incercare, poate va fi socotita ca o fabula de-a lui Esop; dar imi voi asuma curajul de a-mi spune propria parere despre cum s-ar putea?! unifica fortele, voi incerca sa spun povestea inceputului, catre amintirea celor ce va sa fie... "caci ce a fost, va mai fi si toate cate se intampla, s-au mai petrecut odata"("Misterele Timpului- O Teorie a transcendentei"), din ..."the Philosophy of Church Fathers", Oxford Press, Cambridge Mass; si nu pot sa il las necitat pe Eminescu ... toate cate se intampla, in prezent le-avem pe toate de a lor zadarnicie, te intreaba si socoate ...viitorul si trecutul sunt a filei doua fete vede-n capat inceputul cine stie sa le-nvete doar se stie, si "Mecanica Bohmiana" si Scoala de la Copenhaga, sunt ale cuanticii doua fete... vede-n capat inceputul, cine ...pluteste pe "plutele deterministe" pe marea indeterminarii universale unii i-au spus dur: "cauzalitatea e suprimata..."
|