Ştiinţă.info
Februarie 08, 2010, 06:19:08 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator şi parola
Noutăţi: Nimic nou sub Soare... O zi placuta!

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: MISTERELE TIMPULUI  (Citit de 2602 ori)
0 Utilizatori ÅŸi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cristi Presura
Administrator
Senior Member

Vezi Profilul
« : Octombrie 12, 2008, 04:05:10 »

Domnul Ion Tudor mi-a trimis cartea sa, "Misterele Timpului - O teorie a transcedentei" si mi-a dat voie sa o impartasesc cu voi, aici pe Forum. Pun aici un link pentru cei care sunt interesati sa discute despre ea:
http://www.stiinta.info/uploads/autori/cristi/002/Misteries%20of%20time%20-%20a%20theory%20of%20transcendence-%20by%20ION%20C.%20TUDOR.pdf
Eu tocmai am terminat de citit "The trouble with Physics" (o sa fac o recenzie in curand) unde se face o aplogetica a teoriile neconventionale (pentru ca fizica moderna e in criza), in special a celora care ataca problemele fundamentale. Cartea domnului Ion Tudor e un punct de start...
Memorat
Cristi Presura
Administrator
Senior Member

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Octombrie 19, 2008, 11:23:43 »

de la domnul Ion Tudor, care a trimis mesajul din greseala la "Mesaje personale":

salut! d-lor cititori ai cartii " Misterele Timpului-O teorie a transcendentei"; cartea ataca inceputul, in stil de literatura de popularizare a stiintelor, dar ideea izvor este prezenta mai ales in "Anexe 1,2,3,4", catre finele cartii, pentru ca necunoscatorii sa nu renunte la lectura din abundenta de formule; acelora dintre dvs. care puteti patrunde stilul de matematica aplicata in fizica, le cer, in limita lor de lectura, sa plaseze mesaje, spre dezbatere publica, pe acest forum, cu intrebari, opinii personale sau altele, care sa aduca o polemica asupra unor subiecte ca: relativitatea, cuantica, mecanica bohmiana, holografie, fractalitate sau genetica
-personal vreau sa verific taria mea si a ideilor cartii:
-timpul-concept cu reprezentare bidimensionala;
-timpul- de la geometrizarea ciclic-curbilinie-repetitiv-in maya sau iudaism, la geometrizarea plana, ca efect de gemelitate cu efecul Doppler (Hubble) relativist, de la aparitia crestinismului, entitate spiral-quarticonica-ascendenta (descendenta), de esenta energetica, in dualitate informationala de influenta genetica in perceptia omului
-genele in combinatie (acad. Peter Gariaev aranjeaza bazele lantului ADN in grupe de trei), prin calcul combinatoric, rezultand 26 de "codoni", numarul literelor alfabetului
-referinte si linkuri: Danwinter@goldenmean.info, http;//www.soulinvitation.com, www.goldenmean.info, Frank van den Bovenkampf@hearthcoherence.com, articole: ARPT.yahoogroups.com.(Asciatia Romana de Psihologie Transpersonala-presedinte, professor honoris causa,dr. ION MANZAT), in arhivele ARPT;
-zidul luminic;
- quarticon-ul hiperluminos;
-teoria transcendentei

- rugamintea pe care o adresez tuturor este de a-mi sugera o prezentare coerenta a partii stiintifice din Anexe (1, 2, 3, 4);
- si printre primele doleante, va rog sa catalogati, caracterizati, intrebati, criticati, aduceti sugestii si idei cat mai puternic argumentate
Memorat
Abel Cavasi
Junior Member
**

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Octombrie 20, 2008, 05:14:54 »

Memorat

iontudormath
Junior Member
**

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Octombrie 20, 2008, 12:10:40 »

De fapt numele intreg al cartii este " Misterele Timpului - O teorie a transcendentei"; mentionez ca desi am folosit conceptul de transcendenta cu dublu interes:
- rezolvarea problemei urcarii unei particule, cu si mai ales fara masa (ca si cazuri), care este elicoidala, urcand/coborand pe hiper con ( am sa numesc astfel quarticonul), gasind intai matematic, apoi in sensul clamat de mat. fiz. dr. ing. Paul Constantinescu (Dumnezeu sa-l ierte), sfatuit de catre Daniel Winter, care era innebunitor cand te convingea ca fractalitatea in natura, daca exista, este in progresie geometrica, cu ratia ca fiind sectiunea (numarul) de aur, a fost prezentata de mine in doua cazuri:1) urcarea helicoidala pe hiper con, corespunzatoare radacinii pozitive a ecuatiei a numarului de aur (1, 618...);
                                                              2) coborarea elicoidala pe con, corespunzatoare radacinii negative, a ecuatiei care da nr. de aur(- 0, 618..), la care se adauga o formula einsteiniana, de gasit in Mecanica si Acustica, A. Hristev, folosita de mine pentru initierea miscarii din varful atractor al hiper conului, unde v= c, pentru a putea lasa ca particula sa se miste natural mai repede decat c, dupa initierea miscarii elicoidale.
Ca si Draganescu, Constantinescu, Mohirta, Winter, cred a fi constatat ca natura vie creste cu nr. de aur: melci, scoci, conurile diverselor conifere (drept care, voi pune un ppt animat pentru ca toti sa vada cum, impreuna cu Mohirta si Winter), se detaliaza in constructia unei teorii ca psihologia transcendentala, conform celui mai mare transpersonalist roman: professor honoris causa, dr. Ion Manzat, presedinte al acestui for (ARPT), ideea holografiei cuantice in ADN-ul uman si ideile unui psihism sono-luminic, la noi afirmata ca bioluminiscenta, printre altii, de catre pr. dr. Traian D. Stanciulescu, in urma cercetarilor dr. Daniela Manu, in Fundamentele Biofotonicii, ed. Performantica ,Iasi si Mr. Ionel Mohirta, indubitabil, singurul om din lume care a legat in solitonic waves, sunetul si lumina, izvorate din oscilatia bazelor lantului dublu strand ADN nucleic, cu structura de cristal-gel, care ca un emitator pilotat cu un cuart (cristal), prin fluajul retelei sale cristaline duce la oscilatii, iar hidrogenul inter bazic (dintre scaritele spiralei ADN), scintileaza, ducand informatia ADN - deocamdata, va scriam ca acei "codoni", Gariaev, Peter, biolog, acad. rus, grupati de el cate trei, dau prin calcul combinatoric 26 "semne", luminoase, dar si sonice
Scintilatiile duc la holograme sonolumuniscente cu transport non-local, dupa cum, usor am observat, citind "Speed of Gravity"-by PhD Tom VanFlandern de la Washington University
Viteza radiatiei gravitationale este faptic argumentata si > 2 x (10^10) x c, huge si deci doua particule odata in cantact, vor  schimba informatie si dupa ce se vor desparti-pr. de non-localitate (E.P.R.)- caci avand masa de miscare, n. b. nenula, au gravitatie si Van Flandern ne-a aratat ca se transmite si sigur ajunge, dar repede; se schimba un spin la una din particule?
-se schimba nr. cuantic magnetic, de pilda si la cealalta particula...
-se schimba acel spin...
cartea nu putea fi pur stiintifica; ea trebuia sa aiba ritmul si poezia ei, in fond umanismul si umanitatea in ea;
credeti ca se uitau la ea oamenii si spuneau: "ce formule are cartea asta, hai s-o cumparam"
mai rau: in noianul de articole de forta, in matematica, fizica, chimie, biologie, si asa e un fir de nisip; fortand cu un pic de estetic, poetic, genetica, ideile care stau la baza din Anexele 1,2,3,4- poate vor fi privite...
exista o teorie inchegata, dar credeti-ma, n-as fi vrut sa va jignesc, aratand doar mijlocul ei;
va aparea, va promit; si va fi o incercare, poate va fi socotita ca o fabula de-a lui Esop; dar imi voi asuma curajul de a-mi spune propria parere despre cum s-ar putea?! unifica fortele, voi incerca sa spun povestea inceputului, catre amintirea celor ce va sa fie...
"caci ce a fost, va mai fi si toate cate se intampla, s-au mai petrecut odata"("Misterele Timpului- O Teorie a transcendentei"), din ..."the Philosophy of Church Fathers", Oxford Press, Cambridge Mass;
si nu pot sa il las necitat pe Eminescu
... toate cate se intampla, in prezent le-avem pe toate
de a lor zadarnicie, te intreaba si socoate
...viitorul si trecutul sunt a filei doua fete
vede-n capat inceputul cine stie sa le-nvete
doar se stie, si "Mecanica Bohmiana" si Scoala de la Copenhaga, sunt ale cuanticii doua fete...
vede-n capat inceputul, cine ...pluteste pe "plutele deterministe" pe marea indeterminarii universale
unii i-au spus dur: "cauzalitatea e suprimata..."
« Ultima modificare: Octombrie 20, 2008, 09:33:40 de către iontudormath » Memorat
Traian Ioan
Newbie
*

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Ianuarie 25, 2009, 12:45:04 »

"caci ce a fost, va mai fi si toate cate se intampla, s-au mai petrecut odata"
Stimate domnule profesor,
Nu vreau să vă supăr - ca elev care-mi cunosc micimea deÅŸteptăciunii ÅŸi care-mi folosesc duhul cu care m-a înzestrat Tatăl,  Creatorul meu Iehova - dar, nu este adevărat ce a spus Solomon, împăratul Ierusalimului acum 3000 de ani ÅŸi repetaÅ£i dv. acum, puÅ£in diferit de el.
Memorat
AWESOME
Vizitator
« Răspunde #5 : Februarie 07, 2009, 07:56:27 »

ce mai fac baietii de la watch tower? new issues of bible for contamporary?
what's wrong in Fhaters Church, Oxford Press, Cambridge Mass;
si duhul de ce secta voastra il amesteca si il tine ca bun comun;
a propos: popii, cum le ziceti voi, mai cad sub cutitele Yehovah Wittnesses?
De ce nu credeti in PREASFANTA TREIME, de ce aratati Pe DOMNUL IISUS HRISTOS-DUMNEZEU crucificat cu mainile in sus, intins pe o scandura?
Vorbiti cu toti crestinii si intrebati-i: va considera pe voi secta crestina?
                                                                       Sfantul Spiridon cu Trei Luminari
P.S. Asa ca Unind Trei flacari, energii si puteri, devin UNA; desparte O Flacara in TREI-reciproca, q.e.d. (la un SINOD, DEMULT); a propos cati ani de la infiintare ati implinit, cate luni, zile, minute si secunde (LECTIA DE FIZICA)
                                          AWESOME "STEEL GUARDS" COMMANDER
P.S. 2 slaba theologie; cu asa ceva, pana si-un penticostal te rupe, iar un baptist va-toarce cu 150 ani in urma;
P.S. 3 Tzantzarul& ARMASARUL
Memorat
AWESOME
Vizitator
« Răspunde #6 : Mai 10, 2009, 05:42:15 »

Tu MARTOR AL LUI YEHOVA, Traiane, romane, baga-ti mintile-n cap

Intr-o zi tinere, era Duminica si uitasem sa ma scol la timp pentru a merge, dupa datorie, La Sfanta Biserica, spre a ProSlavi pre Dumnezeu, CEl in TreiFete preaSlavit: "Tatal, Fiul si Sfantul Duh"; A venit un yehovist tigan cu o tiganca chioara; I-au dat mamei o carte;
Am privit pe verso:
WATCH TOWER ISSUE si i-am dat-o, zicand: "NOI CREDEM INTRU DUMNEZEU, CEL IN TREI FETE PROSLAVIT"; era negru, dar s-angalbenit si era sa cada jos din picioare;
A plecat ca nebun, punand cartuliiele lui de Blacaman circar-vezi "NUVELE"-GABRIEL GARCIA MARQUEZ, "BLACAMAN cel Bun"
Fugiti la secte, ORTODOXIA este greu de tinut in cinstea cuvenita;
Este Biserica Primara (nu primitiva), dar pastram traditii aduse de Sfantul Apostol ANDREI; Avem Tainele Bisericii Ortodoxe, care sunt tangibile in sensul ca pot fi simtite;
Tine minte, romane: "Cati in Hristos v-ati Botezat/In Hristos v-ati Si-mbracat";
Crede te rog in "STIINTA" EVOLUTIEI, spune primei mii de ani dupa HRISTOS - "EVUL MEDIU INTUNECAT";
Ma bucur ca acest VEAC al tau si al lui Magix-mi-e si scarba sa scriu numele asta blastfemiator este ILUMINAT la lumanarea MASSONRY DRILLS si a JUDAIS-mului JEGOS,

DUMNEZEU SA VA IERTE !

AWESOME the WRAITH, "STEEL GUARDS" COMMANDER
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!